Bo Xao Mang rundvlees met bamboescheuten

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de entrecote in reepjes van ongeveer ??n centimeter doorsnede. Hak de knoflook en snijd de ui in ringetjes.

Verhit de wok op hoog vuur en voeg de olie toe als de wokpan heet is. Schroei de entrecote aan en voeg de knoflook en ui toe. Roer met een spatel flink om. Voeg dan de bamboescheuten toe. Blus na een minuut af met vissaus, oestersaus en bruine suiker.

Laat het geheel ongeveer twee minuten garen terwijl je voortdurend roert. Breng op smaak met peper en zout. Scheur de basilicumblaadjes op het bord over het gerecht heen.

Je kunt dit gerecht bijvoorbeeld serveren met geurige jasmijnrijst.

Bron: Proef...nr.6 2009

Ingrediënten

500 g runder-entrecote in reepjes gesneden
1 eetlepel zonnebloemolie
? ui in ringetjes gesneden
1 teentje knoflook
100 g bamboescheuten (toko)
2 eetlepels oestersaus (toko)
1 eetlepel vissaus (toko)
1 eetlepel bruine suiker
1 handje basilicum

Keukengerei

Wokpan