Boboti-schotel

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Afrikaans
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de boterham in kleine blokjes, snipper de ui, schil en rasp de gember, hak de knoflook fijn en snijd ook de appel in kleine blokjes.

Verwarm de oven voor op 175 ?C. Week de broodblokjes in 1/2 dl warm water. Roerbak het gehakt in de olie rul en bruin. Voeg dan de ui, knoflook, gember, appel en bobotie-specerijen toe en roerbak het geheel 5 minuten.

Schep nu het brood, de rozijnen, het amandelschaafsel, de jam en het citroensap er door en stoof het gerecht nog 20 minuten in de pan. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.

Vet de ovenschaal in. Schep het gehaktmengsel er in en strijk de bovenkant glad. Klop de melk met de eieren los en schenk dit uit over het gehaktmengsel. Leg de laurierblaadjes en halve citroenplakjes hier bovenop. Zet de schotel middenin de oven en bak de boboti in 45 minuten goudbruin.

Bron: Proef...nr.4 2009

Ingrediënten

500 gram runder- of lamsgehakt
1 witte boterham
1 eetlepel olijfolie
1 grote ui
1 teen knoflook
2 cm verse gember
1 friszure handappel (bijvoorbeeld Granny Smith)
1 pakje Kaapse Bobotie (uit de Wereldwinkel)
50 gram rozijnen
25 gram amandelschaafsel
2-3 eetlepels abrikozenjam,
1 eetlepel citroensap
2 eieren
? dl melk
4 laurierblaadjes
? citroen in dunne plakjes

Keukengerei

Oven Ovenschaal Roerbakpan