Boerenkool met rookworst

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de geschilde aardappelen
in stukken. Trek de gewassen
boerenkool zonodig van de
dikke nerven en snijd in smalle
reepjes.
Stap 2
Giet een laagje van circa 3 cm
water in een pan, voeg wat
zout toe, schep de aardappelen
in de pan en schep daarop de
boerenkool. Gaar de rauwe
rookworst circa 25 minuten in
een ruime hoeveelheid heet
(niet kokend) water, of leg de
reeds gegaarde rookworst op
de boerenkool te warmen.
Breng aan de kook, draai het
vuur laag en laat met het
deksel op de pan circa 25 min.
koken tot de aardappelen goed
gaar zijn.
Stap 3
Giet af en stamp de aardappelen
en de boerenkool door elkaar.
Voeg de boter, de melk en
eventueel de azijn toe en breng
de stamppot zonodig verder op
smaak met zout en peper.
Snijd de worst in schuine plakjes
en leg ze op de stamppot.
?

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 8

Ingrediënten

1 rookworst (rauw of gegaard)
1-1,5 kg aardappelen
ruim 1 kg boerenkool (ongesn.)
of 600 g gesneden boerenkool
zout en versgemalen peper
25 g boter
circa 1/8 lt melk
desgewenst scheutje azijn

Keukengerei

Kookpan Steelpan