Boerenmeergranenbrood met pittige Oosterse kip
- 4 personen
- Vrij moeilijk
- Lunch
- > 60 minuten
Meng voor de dressing de gember, azijn, suiker en
1 theelepel zout in een kom. Voeg daarna de komkommer
en wortel toe aan de dressing en laat deze
30 minuten intrekken.
Doe voor de marinade de sojasaus, chilisaus en
knoflook in een kom en voeg de kip toe. Laat alles
30 minuten in de koelkast marineren.
Haal de kip uit de marinade, verhit de olie in een
pan en bak de kip in 4
5 minuten gaar. Haal ook de
groenten uit de dressing en laat deze goed uitlekken.
Smeer de mayonaise op de sneden brood. Beleg
met de groenten, stukjes kip, korianderbladeren en
wat rode peper.
400 g kippendijen, in kleine stukjes
2 theelepels geraspte gember
100 ml rijstwijnazijn
2 theelepels basterdsuiker
1 wortel, in dunne sliertjes
Halve komkommer, in dunne sliertjes
60 ml sojasaus
60 ml chilisaus
1 teen knoflook, fijngesneden
1 eetlepel olijfolie
4 sneden boerenmeergranen brood
2 eetlepels mayonaise
12 takjes koriander, bladeren
geplukt
1 lange rode Spaanse peper,
zaden verwijderd, zeer dun
gesneden