Boerenomelet

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de groenten ontdooien, kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat ze uitlekken. Snipper de ui. Snijd de aardappelen in blokjes. Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes.

Stap 2
Verhit de boter of de olie in een grote koekenpan met een dikke bodem en laat de spekblokjes een paar minuten bakken. Voeg de ui, de aardappelblokjes en de champignons toe en laat regelmatig omscheppend een paar minuten meebakken tot de aardappelen en de champignons beginnen te kleuren. Doe de groenten in de pan en laat nogmaals een paar minuten bakken. Klop de eieren in een kom los met wat zout en peper en giet ze over de inhoud van de koekenpan. Maak na 2 minuten met een houten lepel openingen in de omelet om het ongestolde ei op de bodem van de pan te laten lopen. Zet een deksel op de pan en laat de omelet op laag vuur bakken tot de onderkant gekleurd en de bovenkant gestold is. Lekker met bruin brood en desgewenst een salade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 92

Ingrediënten

1 pak gemengde groenten van circa 300 g uit de diepvries (bijv. doperwtjes, sperzieboontjes, worteltjes)
1 ui
2 gekookte aardappelen
1 doosje champignons
150 g magere spekblokjes
25 g boter of 2 eetl. olie
4 eieren
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Kookpan Vergiet Koekenpan Kom Garde