Boeuf Bourguignon

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verhit twee eetlepels olijfolie en bak hierin
de biefstuk 2 ? 3 minuten per kant ros?. Haal
de biefstuk uit de pan en voeg de rest van de
olie toe. Bak hierin de varkenshaas rondom
bruin. Zet het vuur laag en bak de varkenshaas
in 15-20 minuten ros? van binnen (of
tot een kerntemperatuur van 58 graden).
Haal de varkenshaas uit de pan en laat deze
10 minuten rusten. Snijd zowel de biefstuk
als de varkenshaas in dunne plakjes.

Bak de spekblokjes in het braadvocht
van het vlees. Voeg de groenten toe en
bak ze mee. Doe daarna de knoflook en de
Proven?aalse kruiden erbij. Roer het pakje
ossenstaartsoep
los met 200 milliliter
gekookt
water, voeg dit toe aan het geheel
en roer het goed door.

Schenk de wijn erbij en roer opnieuw. Doe
er de zilveruitjes bij en laat het geheel 5 tot 10
minuten stoven. Voeg de plakjes biefstuk en
varkenshaas toe en warm nog even goed
door. Breng het geheel op smaak met zout en
peper en strooi er als laatste de fijngehakte
peterselie overheen.

Ingrediënten

400 g biefstuk
250 g varkenshaas
150 g ontbijtspekblokjes
4 eetlepels olijfolie
1 potje zilveruitjes, zoetzuur
1 pakje gebonden ossenstaartsoep
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel gedroogde Provencaalse kruiden
Half bosje peterselie, fijngehakt
500 ml rode wijn
150 g champignons, in plakjes
1 winterpeen, geschrapt en in stukjes
1 pastinaak, geschild en in stukjes