Boeuf bourguignon

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 175 graden. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

Verhit 50 g boter in een braadpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en schroei het vlees mooi goudbruin. Leg het vlees met het braadvet 35 minuten in een ovenschaal in de oven.

Blancheer de sjalotjes 5 minuten om ze extra zacht te maken in een bodempje water. Giet af en doe ze in de braadpan. Bak ze in 50 g boter in 3 minuten goudbruin. Neem ze uit de pan en zet dit apart.

Bak de spekjes, voeg tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg bleekselderij, knoflook, laurier en tijm toe.

Voeg de port en de bouillon toe en doe de sjalotten en champignons erbij. Laat het geheel inkoken tot een mooie saus.

Verwarm het vlees tot een kerntemperatuur van 45 graden. Haal het uit de oven en laat het 10 minuten, afgedekt met aluminiumfolie, rusten.
Serveer op een voorverwarmde schaal met de saus eromheen.

Bron: Proef 2020

Ingrediënten

- 750 g rosbief
- 8 kleine sjalotten, gepeld
- 100 g boter
- 180 g spekreepjes of pancetta
- 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij, in fijne reepjes gesneden
- 70 g tomatenpuree
- 250 g kleine kastanjezwammen, schoongeborsteld
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes tijmblaadjes
- 300 ml sterke runderbouillon
- 750 ml rode port
- Peper en zout

Producten voor Boeuf bourguignon