Boomstammetje met zwammen

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Om de boomstammetjes te bakken pak je een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Verwarm een eetlepel boter op niet te hoog vuur en bak de boomstammetjes langzaam. Let er vooral op dat ze steeds worden omgedraaid zodat het gepaneerde laagje niet aanbrandt en de binnenkant goed gaar wordt en zodat ook de kaas lekker gaat smelten. Bak ondertussen in een andere pan eerst de gesnipperde ui in de rest van de boter op een zacht vuurtje bruin. Snijd ondertussen de oesterzwammen in reepjes en bak die samen met de Proven?aalse kruiden nog een paar minuten mee tot de zwammen een beetje bruin zijn. Breng de zwammen op smaak met zout en peper. Als de boomstammetjes na ongeveer 15 minuten gaar zijn voelen ze stevig aan als je er op drukt. Leg ze op een bord en schep er een lepel zwammen bij. Lekker met strikjespasta en broccoli of sperziebonen.

Bron: Koken met de Keurslager nr 08-2007

Ingrediënten

4 boomstammetjes
2 el boter
1 ui, gesnipperd
200 g oesterzwammen
1 el Proven?aalse kruiden
zout en versgemalen peper

Keukengerei

koekenpan met antiaanbaklaag (2x)