Braziliaans staartstuk met jus van port

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Haal het vlees een uur van tevoren uit de koeling.
Verwarm de oven voor op 130 graden.

Wrijf het vlees in met zeezout en verwarm een
pan op het vuur.

Leg het vlees in de droge pan, met de vetkant
naar beneden. Draai het vlees om zodra er
voldoende vet vrij is gekomen en de vetkant
bruin is. Schroei de andere kant dicht.

Zet het vlees in de oven en verwarm het tot
een kerntemperatuur van 50 graden.

Haal het vlees uit de oven en laat het een
kwartier rusten voor je het aansnijdt.

Maak ondertussen de jus. Giet het vet uit de
pan, maar laat de ?aanbaksels? zitten. Zet de pan
op hoog vuur. Blus af met de port en runderfond.
Laat inkoken tot de gewenste smaak. Bind de jus
met wat klontjes koude boter.

Bron: Proef nr 7 2014

Ingrediënten

800 gram Picanha (Braziliaans staartstuk)
100 ml rode port
200 ml runderfond
Boter