Brochette met kalfsvlees en gamba?s

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Marineer de stukjes kalfsvlees en de gamba?s en laat deze 2 uur intrekken.

Rijg de stukjes vlees, de gamba?s en de kerstomaatjes om en om aan de spies.

Rooster de spies op de barbecue of in de grillpan drie minuten aan beide kanten en serveer met de yoghurt-kruidendip.

Bron: Proef 4 2012

Ingrediënten

300 g kalfsvlees, in blokjes
12 gamba?s, schoongemaakt
12 kerstomaatjes
4 spiesen

- marinade
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes geperste knoflook
1 citroen, uitgeperst
1 eetlepel honing

- Yoghurt-kruidendip
3 eetlepels Turkse of Griekse yoghurt
Sap van een halve limoen
Halve eetlepel gehakte dille
Halve eetlepel gehakte bieslook