Broichesneetje met roompate, appelcreme en peperkoek-crumble

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Tussengerecht
  • 20-30 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 100 graden. Leg de appelparten met de suiker, boter en vanille-essence in een diep bord. Dek het geheel af met magnetronfolie en plaats dit 5 minuten op
de hoogste stand in de magnetron. Pureer vervolgens het appelmengsel met de staafmixer en bewaar dit in de koelkast.

Droog de ontbijtkoek 2-3 uur in de oven. Laat het afkoelen en maal het daarna fijn met een staafmixer.

Leg per persoon een plakje briochebrood en een plakje pat? op een bord. Schep er wat van de appelcr?me bij en garneer met de balsamicosiroop en peperkoek-crumble.

Ingrediënten

200 g roompat? (twee plakken van 100 gram) in 4 uitgestoken rondjes
4 sneden briochebrood, gehalveerd
1 Granny Smith appel, geschild en in 4 parten
1 eetlepel suiker
20 g boter
4 druppels vanille-essence
1 plak ontbijtkoek
2 eetlepels balsamicosiroop