Broodje VIB Very important burger

  • 4 personen
  • Lunch
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de ui in ringen en bestrooi ze met wat gehakte tijmblaadjes en wat bloem. Meng dit geheel met natte handen. Verwarm de olie tot 170 ?C en frituur hierin de ringen goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bekleed een espressokopje met huishoudfolie en besmeer het met wat olie en tik er een eitje in kapot. Bind het folie nu goed dicht. Herhaal dit nog drie keer. Breng een pannetje water aan de kook en zet het vuur laag.

Bak de burgers aan beide zijden vier minuutjes en laat ze even nagaren in de pan of oven.

Laat ondertussen de eitjes zakken in het water en pocheer ze vier minuten. Leg de sla mooi op een broodje en garneer met plakjes tomaat en komkommer. Leg de hamburgers erop. Knip de zakjes met eitjes open en plaats ze op de burgers. Garneer deze hamburger met de uitjes en ketchup en mayonaise naar smaak.

Bron: Proef...nr.6 2009

Ingrediënten

4 VIB?s; Very Important Burgers
4 verse eieren (klein)
1 liter slaolie
1 ui
4 eetlepels bloem
4 witte broodjes
3 takjes tijm
3 eetlepels boter
1 zakje sla
2 tomaten
? komkommer
ketchup en mayonaise naar smaak

Keukengerei

keukenpapier huishoudfolie espressokopje