Broodjes met rosbief en mangohumus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Lunch
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Laat de kikkererwten uitlekken en bewaar het vocht. Mix de kikkererwten met de
sesampasta, de blokjes mango, olijfolie, knoflook, citroensap en tabasco in een
keukenmachine tot een grove puree.

Breng de puree op smaak met zout en eventueel een beetje kerriepoeder. Verdun
de humus indien nodig met wat van het bewaarde vocht van de kikkererwten.

Besmeer de onderste helft van de broodjes met de mangohumus. Drapeer er royaal
de rosbief op, bestrooi het met zout en peper en garneer de broodjes met rucolacress.

Ingrediënten

4 mini meergranenbroodjes
150 g gebraden rosbief
1 bakje rucolacress
250 g kikkererwten (uit blik)
40 g sesampasta (tahin)
80 g mangovruchtvlees, in blokjes
1 eetlepel olijfolie
1 teen knoflook, geperst
Sap van een halve citroen
Tabasco naar smaak
Kerriepoeder naar smaak