Broodsoep met tomaten

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui op zacht vuur goudbruin, voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak nog een minuut mee. Giet de tomatenblokjes erbij en laat aan de kook komen. Snijd of knip de basilicum in reepjes en voeg de helft aan de tomatensaus toe. Giet de bouillon er ook bij en laat alles aan de kook komen.

Stap 2
Snijd ondertussen het brood in kleine blokjes en voeg ze aan de soep toe, laat alles nog 5 minuten doorpruttelen. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en de rest van de reepjes basilicum.

Bron: Koken met de Keurslager nr 9-2006

Ingrediënten

3 el olijfolie
1 middelgrote ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
1 el tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes
20 g basilicumblaadjes
8 dl kippen- of groentebouillon van tablet
200 g witbrood van een dag oud, zonder korsten
zout en peper
50 g versgeraspte Parmezaanse kaas

Keukengerei

soeppan