Bruine bonensoep met poulet

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Zet het poulet op met 1,5 liter water. Breng het langzaam aan de kook en schuim het kookvocht af. Voeg een theelepel zout, de laurier en kruidnagels op ui toe en laat de bouillon 2 uur op zacht vuur trekken. Pureer de helft van de bonen met een paar lepels bouillon en voeg de puree, de rest van de bonen, aardappel en groenten toe en kook nog 30 minuten zachtjes door. Haal de laurier en de kruidnagels met ui uit de pan. Voeg kort voor het serveren de peterselie en selderij toe en breng de soep verder op smaak met zout en peper.

Bron: Koken met de keurslager nr. 01 2008

Ingrediënten

500 g runderpoulet
zout en peper
1 laurierblad
4 kruidnagels gestoken op een uitje
500 g bruine bonen uit pot
1 grote kruimige aardappel, geschild en in kleine blokjes
1 winterwortel, geschild en in kleine blokjes
3 stengels bleekselderij, in blokjes
1/2 bosje bladpeterselie, gehakt
1/2 bosje selderij, gehakt