Bruine bonensoep met verse worst

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Bak de spekjes uit in een soeppan, schep ze uit de pan en voeg een eetlepel olie toe en bak de ui en knoflook een paar minuten mee. Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en laat op hoog vuur aan de kook komen. Giet de bouillon erbij en voeg de laurier, bonenkruid en de helft van de bruine bonen toe. Laat de soep circa 10 minuten op zacht vuur koken. Verwijder de laurier en takje bonenkruid en pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg de saucijzen, spekjes en de rest van de bonen toe. Laat de soep tegen de kook aan nog 10 minuten pruttelen tot de worst gaar is en snijd de worst dan in plakken. Breng de soep op smaak met zout en peper en bestrooi met de selderij.

Bron: Koken met de Keurslager nr 09-2007

Ingrediënten

250 g saucijzen
50 gerookte spekblokjes
1 el olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geplet
1 el tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes van 400 g
1,5 l verse runderbouillon of uit pot
2 laurierblaadjes
1 el gedroogde of 1 takje vers bonenkruid
1 blik bruine bonen van 700 g, afgespoeld
zout en versgemalen peper
handje grof gehakte selderij

Keukengerei

soeppan staafmixer of keukenmachine