Bruschetta met parmaham en ricotta

  • 0 personen
  • Makkelijk
  • Hapjes
  • 20-30 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Smeer de sneetjes stokbrood in met 1 eet lepel
olijfolie en bak ze krokant in een grillpan.

Wrijf het brood daarna licht in met een halve
teen knoflook.

Snijd de andere helft van de knoflookteen fijn
en meng die met de ricotta, bieslook, basilicum en
1 eetlepel olijfolie. Besmeer het stokbrood royaal
met de ricotta en beleg elk sneetje vervolgens
met twee plakjes ham. Maal er wat zwarte peper
overheen.

Ingrediënten

12 plakjes parmaham
6 sneetjes stokbrood van 1 cm dik
1 teentje knoflook
4 eetlepels olijfolie
250 g ricotta
1 eetlepel bieslook, fijngesneden
1 eetlepel basilicum, fijngesneden