Buideltjes van parmaham en paddestoelen

  • 4 personen
  • Moeilijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Veeg de paddestoelen schoon en hak ze zeer fijn. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de gesnipperde sjalot goudbruin. Voeg de paddestoelen, knoflook en peterselie toe en roerbak op hoog vuur 1 minuut. De paddestoelen mogen nog geen vocht afgeven. Breng op smaak met zout en peper en laat buiten de koelkast afkoelen in een vergiet.

Stap 2
Doe alle ingredi?nten voor de salsa in een mengbeker en maal kort met een staafmixer tot een smeu?ge saus. Proef en breng op smaak met zout en peper. Leg op elk bord een blad ijsbergsla. Leg steeds twee plakken ham kruislings op elkaar en schep in het midden een vierde van de paddestoelen. Vouw de ham naar elkaar toe en vorm er een buideltje van.

Stap 3
Leg de buideltjes op de sla en druppel er wat salsa langs. Lekker met vers gemaakte toast.

Bron: Koken met de Keurslager nr 10-2006

Ingrediënten

8 gelijkmatige plakken parmaham, iets dikker dan normaal boterhambeleg
200 g gemengde paddestoelen
1 el olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
2 takjes peterselie, fijngehakt
zout en peper
4 bladeren ijsbergsla, gewassen en gedroogd

Voor de salsa:
1 bosuitje, in ringetjes
1 el fijngehakte peterselie
1 el fijngehakte bieslook
1 tl mosterd
1 el witte wijnazijn of frambozenazijn
2 el extra vergine olijfolie
zout en peper uit de molen

Keukengerei

koekenpan mengbeker staafmixer