Buikspek in het groen

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Besmeer
het buikspek met een mengsel van de oestersaus
en bruine suiker en zet het een half uur in de
oven. Besmeer na 15 minuten nog een keer.

Haal het spek uit de oven en snijd er blokjes
van 5 x 5 cm van. Bestrijk de blokjes rondom met
de oestersaus met bruine suiker en gril ze kort
krokant in de oven.

Schaaf met een dunschiller dunne slierten van
de bleekselderij en blancheer eventueel kort.

Leg op elk bord twee plakjes appel, daarop
een blokje spek en garneer met de bleekselderijslierten,
olijvenplakjes en kerstomaatjes.
Druppel er wat van de gezoete oestersaus
omheen.

Bron: Proef nr 8 2014

Ingrediënten

500 g gegaard buikspek aan een stuk
3 eetlepels oestersaus
3 eetlepels bruine suiker
2 stengels bleekselderij
1 Granny Smith, in flinterdunne plakken
8 gele kerstomaatjes, ontveld en gehalveerd
8 jonge olijven, in plakjes

Vragen?