Caerarsalade

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Maaltijdsalade
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd het stokbrood in 15 dunne plakjes en
bestrijk ze aan beide kanten met de olie.
Verdeel de sneetjes over een bakplaat en
bak ze 10-15 minuten tot ze goudbruin zijn.
La at ze iets afkoelen en wrijf er met de snijkant
van een teentje knoflook overheen.
Snijd het brood in blokjes.

Gril de bacon tot hij krokant is. Laat de
plakken afkoelen op keukenpapier en breek
ze in grove stukken.

Scheur de sla in stukken en doe ze in
een grote schaal. Voeg de bacon, ansjovis,
croutons en Parmezaanse kaas toe.

Vul de keukenmachine met de eidooier,
knoflook, mosterd, ansjovis, azijn en worcestersaus.
Meng alles in 20 seconden tot een
glad geheel en voeg zout en peper naar
smaak toe. Laat de machine draaien en voeg
in een dunne straal genoeg olie toe voor een
dikke, romige dressing.

Druppel de dressing over de salade en
schep alles voorzichtig om.

Ingrediënten

BENODIGDHEDEN
1 klein stokbrood
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, gehalveerd
8 plakken bacon
2 kroppen Little Gem
4 ansjovisfilets, in de lengte gehalveerd
100 g geschaafde Parmezaanse kaas

VOOR DE DRESSING
1 eidooier
2 teentjes knoflook, geperst
2 theelepels dijonmosterd
2 ansjovisfilets
2 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel worcestershiresaus
175 ml olijfolie