Caesar salade met beenham

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden en braad de beenham in 50-?60 minuten gaar. Laat het vlees rusten en snijd er dan mooie plakken van.

Maak een dressing van de mayonaise, limoenrasp en sap, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper.

Doe 3 eetlepels olie met de knoflook in een koekenpan en bak hierin de dobbel? steentjes brood goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Scheur de sla in grove stukken en meng luchtig met wat dressing. Verdeel de sla over vier borden, leg op elk bord wat plakken beenham en garneer het gerecht met de croutons en geschaafde parmezaanse kaas.

Druppel er eventueel wat van de overgeble?ven dressing omheen.

Bron: Proef 3 2013

Ingrediënten

400 g beenham, aan een stuk
2 eetlepels mayonaise
Rasp van 1 limoen
1,5 eetlepel limoensap
6 eetlepels olijfolie
3 sneden witbrood, zonder korst, in dobbelsteentjes
3 teentjes knoflook, geperst
2 kroppen Romaanse sla
50 g Parmezaanse kaas, geschaafd