Caesar salade met krokante spekjes

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Tussengerecht
  • 0-20 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bak de spek op zacht vuur uit en laat ze op keukenpapier uitlekken. Verwarm in dezelfde pan twee eetlepels olijfolie en fruit de knoflook tot ze lichtbruin ziet, haal de knoflook uit de pan en bak de blokjes brood om en om goudbruin.

Stap 2
Laat de broodblokjes afkoelen op keukenpapier. Scheur de slabladeren wat kleiner en doe ze in een schaal.

Stap 3
Maak een dressing van de ansjovis, de rest van de olijfolie en citroensap en breng op smaak met zout en peper. Strooi de kaas over de sla en schep de dressing erdoor. Scheur de afgekoelde spekplakjes in kleinere stukjes en strooi deze samen met de croutons over de salade.

Bron: Koken met de Keurslager nr 05-2007

Ingrediënten

150 g ontbijtspek in plakjes
5 el extra vergine olijfolie
2 teentjes knoflook, gekneusd
2 sneetjes witbrood, zonder korst, in kleine blokjes
1 krop Romeinse sla, gewassen en gedroogd
3 ansjovisfilets, zeer fijn gesneden
sap van 1/2 citroen
zout en versgemalen peper
50 g versgeraspte Parmezaanse kaas

Keukengerei

koekenpan keukenpapier