Caesarsalade van de grill

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Meng in een staafmixerbeker de olijfolie met
de knoflook. Vul een ovenschaal met de helft
van de knoflookolie. Roer er de komijn en de
helft van het citroensap en de rasp doorheen.

Leg de drumsticks in de ovenschaal. Wentel
ze goed door de olie, breng ze op smaak met
zout en peper en braad de drumsticks in de
oven gaar (in ongeveer 1 uur).

Meng met de staafmixer de mayonaise
met de cr?me fra?che, de rest van het citroensap
en de ansjovisfilets. Roer er tot slot de
gehakte kappertjes doorheen.

Smeer de snijkant van de kropjes sla in met de
knoflookolie en bak ze 2 minuten op de snijkant
in een (grill)pan. Draai ze om en laat de kropjes
nog ongeveer 2 minuten bakken. Haal ze uit de
pan en bestrooi ze direct royaal met de Parmezaanse
kaas, zodat deze iets begint te smelten.

Serveer de kropjes sla met de ansjovismayonaise
en de drumsticks.

Ingrediënten

12 drumsticks
1 eetlepel komijnpoeder
250 ml olijfolie
3 eetlepels mayonaise
2 eetlepels cr?me fra?che
5 ansjovisfilets
Sap en rasp van een citroen
Halve eetlepel kappertjes, fijngehakt
2 kleine kropjes Romaanse sla, in de lengte in kwarten
75 g Parmezaanse kaas, geraspt
2 teentjes knoflook, geperst