Cajungehakt

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Internationaal
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de paprika in vieren en snijd de kwarten zonder de steelaanzet, de zaadlijsten en de zaadjes in kleine blokjes. Laat het grootste deel van het vocht van de boontjes aflopen en doe ze in een kom. Prak ze met een vork fijn.

Stap 2
Doe het gehakt, de paprikablokjes, de eierdooier, de cajunkruiden en wat zout en peper bij de boontjes en meng tot een samenhangend mengsel (dat kan ook in de foodprocessor. Gebruik dan de pulse-knop en meng er daarna de paprikablokjes door). Zet het gehakt in de koelkast om het op te laten stijven.

Stap 3
Verdeel het gehakt in vier of acht gelijke porties en rol er ballen van. Haal ze door de bloem en plat ze iets af. Verhit de braadboter in een koekenpan. Bak de gehaktballen op middelhoog vuur in circa 5 minuten per kant gaar en bruin. Serveer ze met de salsa en eet er rijst of frietjes bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 94

Ingrediënten

1 kleine groene paprika
1 klein blikje witte boontjes in tomatensaus (circa 200 g)
250 g ongekruid en ongezouten gehakt, half om half
1 eierdooier
2 theel. cajunkruiden
zout en versgemalen peper
circa 2 eetl. bloem
braadboter om te bakken
salsa uit een pot

Keukengerei

Kom Koekenpan