Cappuccionocreme met cantuccini

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Nagerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Roer de Amaretto door de espresso. Verdeel de gehakte cantuccini op 2 eet?lepels na over vier glaasjes en druppel er het likeurmengsel gelijkmatig overheen.

Roer de cacao door de melk en klop de helft van de slagroom stijf. Roer de mascar? pone, kwark, suiker en cacaomelk met de geklopte slagroom tot een geheel en ver? deel deze over de cantuccini in de glaasjes. Plaats minimaal 30 minuten in de ijskast.

Klop de overige slagroom lobbig en verdeel over de creme in de glaasjes. Garneer met de overgebleven cantuccini.

Bron: Proef 8 2013

Ingrediënten

8 eetlepels sterke espresso
3 a 4 eetlepels Amaretto
100 g cantuccinni, grof gehakt
2 eetlepel cacao
5 eetlepels melk
150 ml slagroom
125 g mascarpone
125 g kwark
3 eetlepels suiker