Carpaccio met zeekraal en krokant gefrituurde garnalen

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Maak de zeekraal aan met olijfolie, zout en peper en laat staan. Verwarm de olie in de wok of hapjespan. Dep de garnalen droog met keukenpapier en bestrooi ze licht met zout en peper. Haal ze door het eiwit en dan door het paneermeel. Frituur de garnalen kort in de olie tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verdeel de carpaccio en zeekraal over vier borden en leg op elk bord drie garnalen. Serveer met een partje citroen.

Bron: KmdK, 05-2008

Ingrediënten

300 g carpaccio
200 g zeekraal, gewassen en gedroogd
2 el extra vergine olijfolie
zout en versgemalen peper
3 dl frituurolie
12 grote gepelde garnalen
1 losgeklopt eiwit
4 el panko (japans paneermeel)
citroen in parten

Keukengerei

Wok/hapjespan