Carpaccio van Gandaham met Parmezaanse kaas

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Italiaans
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verdeel de plakken ham over 4 grote borden. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekenpan.

Stap 2
Meng voor de dressing de olijfolie met balsamicoazijn en pesto en breng deze op smaak met versgemalen peper. Schaaf de Parmezaanse kaas dun tot mooie krullen of rasp de kaas grof. Snijd de kerstomaatjes in vieren.

Stap 3
Schenk de dressing over de carpaccio en verdeel de kaas, kerstomaatjes en kappertjes erover.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 10

Ingrediënten

12 plakken dun gesneden Gandaham
3 eetl. pijnboompitten
3 eetl. olijfolie, extra vierge
1 theel. balsamicoazijn
1 eetl. pesto
versgemalen peper
100 gram Parmezaanse kaas (stukje)
6 kerstomaatjes
1 eetl. kappertjes

Keukengerei

Koekenpan Kommetje Kaasschaaf of rasp