We maken eerst de aioli. Doe 5 gepelde knoflooktenen in een keukenmachine met citroensap, eidooiers en de aardappel. Laat dit mooi gladdraaien en voeg langzaam de olijfolie toe. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven op 160 ˚C. Leg de takjes met tomaat op een ovenplaat en bestrooi deze met (zee)zout, peper, olijfolie en tijm. Pof ze 5 tot 10 minuten in de oven.
Rooster de carpacciospiesen op de barbecue. Gril hierop ook de citroenen. Maak de bordjes op met een spies, aioli, gegrilde citroen, basilicum en de geschaafde Parmezaan.
4 stuks carpacciospiesen
3 eidooiers
5 tenen knoflook
sap van een citroen
1 aardappel (zeer gaar gekookt)
4 dl olijfolie extra vergine
4 takjes mini romatomaatjes
1 eetlepel tijmblaadjes
4 halve citroenen (gegrild)
4 takjes basilicum
50 g Parmezaan (geschaafd)
Oven, barbecue