Cheesecake met blauwe bessen

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Tussendoortje
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 150 graden Celcius. Bekleed de bodem en opstaande rand van de springvorm met bakpapier. Laat de boter smelten, maar niet bruin worden. Verkruimel de bastognekoek in de keukenmachine en roer de gesmolten boter er goed doorheen. Druk dit kruimeldeeg op de bodem van de springvorm en strijk goed aan.
Stap 2
Vermeng in een kom de ricotta, suiker, citroensap en rasp en eieren. Klop de slagroom lobbig en schep dit ook door de ricotta. Vul de springvorm met het mengsel en bak in 30 minuten gaar.
Stap 3
Laat de taart afkoelen tot lauw voordat u de rand verwijderd. Versier de taart met de bessen, lychees en poedersuiker.

Bron: Koken met de Keurslager nr 07-2007

Ingrediënten

75 g boter
100 g bastognekoeken
200 g ricotta
25 g witte basterdsuiker
sap en rasp van 1/2 citroen
1 ei
1 eidooier
125 ml slagroom
100 g blauwe bessen
1 klein blikje lychees
poedersuiker

Keukengerei

springvorm van 20 cm doorsnede bakpapier keukenmachine