Chili con carne

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Snijd de runderlappen in dunne reepjes en snijd deze weer in kleine stukjes. Bestrooi het vlees met zout en bloem. Verwarm de olie in een gietijzeren pan die straks in de oven kan en roerbak de helft van de vleesblokjes op middelhoog vuur.

Stap 2
Schep ze uit de pan en roerbak de rest van de vleesblokjes. Voeg de paprika, ui, knoflook, specerijen en al het vlees toe en bak 2 minuten op zacht vuur mee. Giet de bouillon en tomatenblokjes in de pan, roer even door en laat aan de kook komen. Voeg eventueel wat water toe zodat alles onder staat. Leg het deksel op de pan en zet hem in de oven.

Stap 3
Laat het vlees in circa 1,5 uur gaar worden. Na een uur mogen de kidneybonen erdoor worden geschept. Hierna nog een half uur of langer in de oven laten stoven. Lekker met rijst of brood.

Bron: Koken met de Keurslager nr 08-2007

Ingrediënten

600 g magere runderlappen
zout
1 el bloem
2 el olijfolie
2 rode paprika's in grove stukken
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 tl paprikapoeder
1 tl korianderpoeder
mespunt chilipoeder
3 dl runderbouillon
1 blikje tomatenblokjes van 400 g
400 g kidneybonen

Keukengerei

gietijzerenpan (geschikt voor de oven)