Chili con carne

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Internationaal
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Snipper de uien en de knoflook.
Snijd de paprika zonder zaadlijsten
en zaadjes in blokjes.

Stap 2
Verhit de olie in een grote pan en
laat de ui en de knoflook glazig fruiten.
Voeg het gehakt toe en laat omscheppend
met een houten lepel of met een vork
bakken tot het rul is. Voeg de paprikablokjes
en de sambal toe en laat kort meebakken.
Voeg de bonen, de gezeefde tomaten,
de wijn en het verkruimelde bouillontablet
toe. Breng aan de kook en laat met het
deksel op de pan circa 10 minuten zachtjes
pruttelen. Verdun indien nodig met een
scheut water en breng op smaak.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 2

Ingrediënten

400 gram rundergehakt
2 uien
1-2 teentjes knoflook
1 rode paprika
3 eetl. olie
1-2 theel. sambal
2 blikken rode bonen
(red kidney beans);
totaal 800 gram
0,5 lt gezeefde tomaten
(pak of blik)
1/8 lt rode wijn
1 vleesbouillontablet
zout

Keukengerei

Braadpan