Chinese salade met geroosterde eend

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Chinees
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de ovengrill. Leg de eendenborst met het vet naar boven in een ovenschaal en bestrooi hem rondom met zout. Kerf de vetlaag een paar keer in en strijk de honing erover uit. Leg de eendenborst in het midden van de oven en laat de deur op een kier. Rooster de eendenborst circa 10 minuten tot het vel bruin krokant is.

Stap 2
Breng ondertussen een pan met water en zout aan de kook. Haal de draden van de bleekselderij en snijd de stengels in schuine plakjes. Blancheer de bleekselderij en sugarsnaps 1 minuut en schep ze uit het water, spoel koud af. Vermeng alle groenten in een grote schaal. Klop een dressing van de sesamzaad, twee soorten olie, honing en citroensap en breng op smaak met zout en peper.

Stap 3
Snijd de eendenborst in 12 schuine plakjes. Verdeel de groenten over 4 borden en drapeer de eendenborst erover.

Bron: Koken met de Keurslager nr 01-2007

Ingrediënten

1 eendenborst met vet
2 el honing
zout
2 stengels bleekselderij
100 g sugarsnaps
100 g taug?, gewassen en gedroogd
2 bosuitjes, in ringetjes
1 klein blikje babymais, uitgelekt
1 el geroosterde sesamzaadjes
1 el sesamolie
1 el zonnebloemolie
1 tl honing
sap van halve citroen
zout en peper

Keukengerei

ovenschaal kookpan