Chocolade eitjes

  • 4 personen
  • Brunch
  • 20-30 minuten
  • Pasen
Aan de slag

Bereidingswijze

Breek de eieren door met een mes in het midden te tikken. Bewaar het eiwit in een vetvrije kom en bewaar ook de 12 mooiste halve eierschalen. Splits zorgvuldig, zodat er geen dooier in het eiwit komt. De eidooiers gebruiken we nu verder niet (maar je kunt hier zelf heel gemakkelijk mayonaise van maken). Smelt de chocolade apart van elkaar in een kom boven kokend water. Vul vier halve eieren met witte, vier met pure en vier met melkchocolade. Klop 6 eiwitten goed stijf met de suiker. Spuit of lepel het stijve eiwit op de 12 eitjes en plaats ze even onder de hete grill. Serveer op een bord en zet de eitjes vast in een bergje
suiker. Strooi de gekleurde hagel er over.

Bron: Proef...nr 3 2009

Ingrediënten

12 eieren
120 g melkchocolade
120 g pure chocolade
120 g witte chocolade
4 eetlepels suiker
1 potje gekleurde hagel (taartgarnering)