Chocolademousse met kerstkransjes

  • 6 personen
  • Zeer makkelijk
  • Nagerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Smelt de in blokjes gebroken chocolade met de likeur of het water au bain-marie of 3 minuten op 500 Watt in de magnetron. Laat afkoelen.

Stap 2
Klop de slagroom met de suiker stijf en spatel er de gesmolten chocolade door. Zet tot gebruik in de koelkast.

Stap 3
Schep de chocolademousse in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit mooie torentjes op bordjes of in coupes (of schep mooie bolletjes met een ijsschep of 2 lepels). Garneer met een schuimkransje.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 96

Ingrediënten

200 g pure chocolade
borrelglas koffielikeur
of amaretto of 2 eetl. water
1/4 l slagroom
2 eetl. suiker
6 schuimkransjes,
bij voorkeur mokkakleurig

Keukengerei

Steelpan Vuur vaste schaal Kom Elektrische mixer Spatel Spuitzak