Chocolademousse met kerstkransjes
- 6 personen
- Zeer makkelijk
- Nagerecht
- 0-20 minuten
- Kerst
Stap 1
Smelt de in blokjes gebroken chocolade met de likeur of het water au bain-marie of 3 minuten op 500 Watt in de magnetron. Laat afkoelen.
Stap 2
Klop de slagroom met de suiker stijf en spatel er de gesmolten chocolade door. Zet tot gebruik in de koelkast.
Stap 3
Schep de chocolademousse in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit mooie torentjes op bordjes of in coupes (of schep mooie bolletjes met een ijsschep of 2 lepels). Garneer met een schuimkransje.
200 g pure chocolade
borrelglas koffielikeur
of amaretto of 2 eetl. water
1/4 l slagroom
2 eetl. suiker
6 schuimkransjes,
bij voorkeur mokkakleurig
Steelpan Vuur vaste schaal Kom Elektrische mixer Spatel Spuitzak