Stap 1
Verwarm de slagroom samen met de chocolade al roerende op zacht vuur tot de chocolade helemaal gesmolten is. Haal van het vuur en laat al roerende afkoelen. Klop met een elektrische mixer de mascarpone zacht, giet de chocoladeroom erbij en meng alles helemaal glad. Zet koel weg.
Stap 2
Meng de koffie en de drank in een diep bord. Doop de helft van de lange vingers met de suikerkant heel kort in de koffie en leg ze dan met de suikerkant omhoog in een vierkante schaal of 4 kleinere schaaltjes.
Stap 3
Schep er de helft van de chocolademascarpone over en dek weer af met in koffie gedrenkte koekjes. Eindig met de chocolademascarpone. Bestrooi de tiramisu met cacaopoeder en zet afgedekt nog een uur in de koelkast.
3 el slagroom
100 g pure chocolade
250 g mascarpone
1 dl sterke lauwe koffie of espresso
2 el amaretto of marsala
75 g lange vingers
cacaopoeder
mixer