Chorizo met carpaccio van asperges met sinaasappel en rucola
- 4 personen
- Vrij makkelijk
- Voorgerecht
- 0-20 minuten
Maak eerst van rozemarijn, knoflook en olijfolie in een vijzel een lekkere kruidenolie. Snijd het witbrood in vieren zodat lange stroken ontstaan en sop het wit brood in de olie. Droog het brood in een oven van 160 graden in ongeveer 12 minuten. Schil nu de sinaasappel en kook de schil in ruim water. Snijd het vruchtvlees tussen de velletjes uit en meng dit door de salade. Hak de schil fijn en laat afkoelen. Strooi de schil straks over de asperges. Schil de asperges en snijd deze met een dunschiller in flinterdunne plakjes, kruid ze met peper en zout en een beetje olijfolie. Snijd de chorizo in dunne plakjes en meng deze door de salade. Neem een groot bord en dresseer de rucola, daarop de toast en aspergecarpaccio. Strooi de sinaasappelschilletjes erover en als laatste een goede scheut olijfolie.
1 chorizo worstje
250 gram asperges (wit of groen)
2 sinaasappels
1 bosje rucola
sneetje witbrood
1 takje rozemarijn
1 teen knoflook
1 dl olijfolie
Dunschiller