Citroenrisotto

  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Warm de bouillon op in een pannetje. Smelt ondertussen de boter in een hapjespan en bak hierin de knoflook met de ui glazig. Voeg rijst en citroenrasp toe en bak tot de rijst glazig ziet.

Doe het geheel in een ovenschaal. Giet er de warme bouillon overheen tot deze ongeveer een vingerkootje boven de rijst uit komt.

Plaats de schaal 20-25 minuten in de oven, net zo lang tot het vocht is opgenomen. Haal de risotto uit de oven en roer er de Parmezaanse kaas doorheen. Garneer het geheel met de citroentijmblaadjes en een blaadje citroenmelisse.

Ingrediënten

750 ml groentebouillon
30 g boter
150 g uien, fijngehakt
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 eetlepel verse citroentijmblaadjes
Half bosje citroenmelisse
225 g risottorijst
3 theelepels geraspte citroenschil
75 g geraspte Parmezaanse kaas