Citrusbavarois

  • 8 personen
  • Vrij moeilijk
  • Nagerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Week de gelatine een paar minuten in ruim koud water. Pers de sinaasappel uit. Borstel de citroen af onder de hete kraan en rasp de schil. Pers de citroen uit. Doe de uitgeknepen gelatine met het sinaasappelsap en het citroensap in een kleine kom en zet circa 10 seconden op 750 Watt in de magnetron tot de gelatine is opgelost. Roer goed en laat afkoelen.

Stap 2
Doe de kwark in een kom en roer de opgeloste gelatine en de citroenrasp erdoor. Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de slagroom door het kwarkmengsel en schep de bavarois in een mooie glazen schaal of in glazen. Zet afgedekt minstens 4 uur, maar liever nog een hele nacht in de koelkast. Garneer de bavarois desgewenst met slagroomrozetten en partjes sinaasappel.

Bron: Koken met de Keursager, 2003, jaargang 17, nr. 3

Ingrediënten

4 blaadjes gelatine
1 perssinaasappel
1 citroen
0,5 lt citroenkwark
1/4 lt slagroom
75 gram suiker
slagroom en partjes sinaasappel om te garneren

Keukengerei

Kookpan Citruspers Rasp Kom Elektrische mixer