Classic burger

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Lunch
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Doe het gehakt, ei en paneer?meel in een kom met de chili?poeder, met peper en zout naar smaak. Meng alles goed door el?kaar. Verdeel het gehakt in vieren en vorm van elk deel een burger.

Gril de hamburgers in een grill?pan of op de barbecue (rood of rose) vanaf 2,5 minuten aan elke kant.

Snijd de broodjes doormidden en verwarm ze even in een grill?pan of op de barbecue.

Smeer een laagje mayonaise of ketchup op de broodjes en leg de hamburger en je favoriete garnering erop (tomaat, kom?kommer, sla en augurk).

Bron: Proef 2 2013

Ingrediënten

?500 g rundergehakt
1 ei
2 eetlepels paneermeel
?1 theelepel milde chilipoeder
Paar blaadjes sla
?2 vleestomaten, in plakjes
?1/4 komkommer, in plakjes
?2 augurken, in schijfjes
?Mayonaise en/of ketchup
?4 broodjes