Clubsandwich met fricandeau ei en tomatenmayo

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Lunch
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe de mayonaise, zongedroogde tomaten en mosterd in een maatbeker en maal het met de staafmixer tot een fijne, roze saus.Rooster het brood als het ouder dan een dag is of maak een zachte sandwich met vers brood.

Stap 2
Leg 4 sneetjes brood naast elkaar en besmeer ze met wat saus. Beleg de sneetjes met een paar blaadjes rucola, 2 plakjes tomaat en een paar plakjes fricandeau, maal er nog wat peper over.

Stap 3
Leg op elk stapeltje nog een sneetje en besmeer deze met de rest van de saus. Leg hierop nog wat rucola en twee plakjes ei. Verdeel de rest van de fricandeau erover en maal er nog wat peper over. Dek af met de laatste 4 sneetjes brood en druk goed aan. Snijd de sandwich diagonaal doormidden en steek in elke driehoek een prikker.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 4

Ingrediënten

200 g gebraden fricandeau, dun gesneden
4 el mayonaise
4 zongedroogde tomaten op olie
1 el grove mosterd
12 sneetjes boerenbrood of wit brood, zonder harde korsten
1 handje rucola, gewassen en gedroogd
2 rijpe trostomaten, in 8 plakjes
peper
2 hardgekookte eieren, in 8 plakjes

Keukengerei

Maatbeker Staafmixer