Clubvink met rauwkost en fruitsalade

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Schep alle groenten, fruitblokjes en rozijnen door elkaar. Klop een sausje van het citroensap, room, olijfolie en honing en breng verder op smaak met zout en peper. Vermeng de dressing met de rauwkost.

Stap 2
Verwarm ondertussen de boter in een koekenpan en braad de clubvinken rondom aan. Zet het vuur lager en laat nog in circa 5 minuten om en om gaar worden. Lekker met frietjes.

Bron: Koken met de Keurslager nr 06-2007

Ingrediënten

4 x clubvink
4 stengels bleekselderij, geschild en in plakjes
1/2 komkommer, geschild en in blokjes
3 bosuitjes, in ringetjes
4 wortels, geschild en in plakjes
1 fris zure appel, geschild en in blokjes
2 ringen ananas, in blokjes
1 banaan, in plakjes
50 g blanke rozijnen, geweld in heet water
2 el citroensap
2 el zure room
2 el olijfolie
1 tl vloeibare honing
zout en peper
1 el vloeibare boter

Keukengerei

koekenpan