Cocktail van kip met ananas, granny smith en kerrie
- 4 personen
- Voorgerecht
- 0-20 minuten
- Kerst
Verwarm de bouillon met ruim peper en zout tot 80 ˚C. Pocheer hierin de kipfilets 10 minuten. Snijd de filet in reepjes.
Meng nu de kerriesaus met gembersiroop, ketjap en de chilisaus.
Meng de appel- en ananasreepjes met de kip en voeg hier ruim de helft van de saus aan toe. Doe de ijsbergsla in een glas en leg hier de kipsalade op. Garneer met een toef saus en gefrituurde kroepoek.
3 kipfilets,
1 granny smith-appel (in kleine reepjes),
4 ananasschijven (blik of vers; ook in kleine reepjes),
2 eetlepels zoete ketjap,
1 liter kippenbouillon (blokje),
2 eetlepels gembersiroop,
2 eetlepels chilisaus,
? krop ijsbergsla,
1 zakje grote kroepoek,
1 flesje kerriesaus (circa 2 dl)