Combinatie van lamskarbonade met lamsfilet en groenten

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 80 graden. Bestrooi de lamsrack met zout en peper en bak deze in de oven in 45 ? 50 minuten tot hij ros? van binnen en goudbruin van buiten is. Bak de lamsfilet 2?3 minuten per kant goudbruin en ros? van binnen.

Blancheer de groene puntasperges twee minuten in kokend water. Verwarm een scheutje olijfolie en bak de rode ui met de munt. Voeg als laatste kort de puntasperges toe en bak even mee.

Halveer de romatomaten en strooi wat poedersuiker op de snijkant. Laat de boven kant karameliseren onder een hete grill.

Zet op ieder bordje rechtop een lams?karbonade, leg er de groene puntasperges naast en daarnaast het stukje lamsfilet.
Leg er de gekarameliseerde tomaat bij en schep wat van de gebakken ui met munt als garnering op het bord.

Bron: Proef 8 2013

Ingrediënten

1 lamsrack, schoongemaakt
20 g boter
2 eetlepels olijfolie
300 gram lamsfilet (4x75g)
1 eetlepel gehakte munt
2 romatomaten
1 eetlepel poedersuiker
Halve rode ui
250 g groene puntasperges