Voorbereiden
Het vlees met keukenpapier droogdeppen. Het vlees met olijfolie inwrijven (masseren), en de takjes rozemarijn en tijm erop leggen. Het vlees strak in plasticfolie wikkelen en een nacht in de koelkast leggen. De paddestoelen met een borsteltje schoonborstelen en in vieren of in repen snijden.
Bereiden
In een braadpan de boter verhitten. Het vlees uitpakken, de takjes rozemarijn en tijm eraf nemen. Het vlees met zout en peper inwrijven en in de hete boter rondom bruinbakken. De hittebron temperen en het vlees met de rozemarijn en tijm 20 minuutjes zachtjes verder braden en regelmatig keren. Het vlees uit de pan nemen en onder een dubbele laag aluminiumfolie 10 minuten laten rusten. Intussen de paddestoelen in het bakvet al roerend bakken tot ze hun vocht hebben verloren. De saus tot gebruik warmhouden. Het vlees in plakken snijden en met de paddestoelen serveren. Lekker met r?sti en gestoofde tomaten.
- ca. 800 g contrafilet
- olijfolie
- enkele takjes tijm en rozemarijn
- 300 g gemengde paddestoelen
- 35 g boter
- grof gemalen zeetzout, versgemalen peper