Contrafilet met sinaasappelboter en gegrilde peertjes

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Roer de sinaasappelrasp en de kardemompoeder door de zachte boter en zet een uur koel weg.

Meng 2 eetlepels olie met de azijn, zout en peper en besmeer hiermee de contrafilet. Bak de filet in een braadpan rondom bruin van buiten en rood van binnen. Laat het vlees rusten onder een stuk folie.

Bak de partjes peer heel kort om en om in een grillpan. Trancheer de contrafilet en verdeel over vier warme borden, leg de peertjes erbij en garneer met basilicum en eventueel wat sinaasappelschilletjes. Leg een quenelle sinaasappelboter op het vlees.

Bron: Rundvleeskrant

Ingrediënten

750 g contrafilet
2 el olijfolie
? el balsamicoazijn
100 g boter, zacht
1 sinaasappel, het oranje van de schil geraspt
1 theelepel kardemompoeder
4 peren, geschild en in 4 of 8 parten
Half bosje basilicum, de blaadjes