Coq au vin blanc

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Bestrooi de kippendijen met peper en zout. Verwarm de roomboter met 1 el olijfolie en bak de kippendijen op halfhoog vuur rondom bruin.

Neem de kippendijen uit de pan, bak in het braadvet de ui met de gember glazig en verkruimel er het bouillonblokje overheen.

Voeg de Riesling en het sinaasappelsap toe en roer de marmelade erdoorheen met het 5-kruidenpoeder. Breng het geheel aan de kook en leg de kip terug in de pan.

Kook het geheel nog 20 minuten op laag vuur en voeg de laatste 10 minuten de lenteui, bospeentjes en mini-champignons toe.

Bron: Proef 2020

Ingrediënten

- 8 kippendijen
- 1 tl vadouvan of kerriepoeder
- 2 cm gember, geschild en geraspt
- 1 ui, gesnipperd
- 20 g roomboter
- 250 ml sinaasappelsap
- 3 el sinaasappelmarmelade
- 300 ml Riesling wijn
- 1 blokje kippenbouillon
- 2 tl 5-kruidenpoeder
- 250 g minichampignons
- 4 stengels lente-ui, gehalveerd
- 4 bospeentjes, geschraapt met stukje groen er nog aan
- 1 el olijfolie
- Peper en zout