1.Bestrooi de kip royaal met zout en peper.
2.Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote braadpan en bak de kip rondom bruin.
3.Haal de kip uit de pan en fruit in dezelfde pan op laag vuur de ui en de knoflook glazig met de spekblokjes. Voeg de pijnboompitten, pruimen en abrikozen toe en laat ze een minuut meebakken.
4.Roer de bloem erdoorheen. Laat het mengsel nog even bakken en blus het dan af met de azijn, wijn en bouillon. Roer alles goed door tot een licht gebonden saus ontstaat.
5.Leg de kip en kaneelstokjes in de pan en breng de saus aan de kook. Laat de kip met het deksel op de pan tot 1,5 uur op zeer laag vuur goed gaar stoven.
6.Serveer de kip met couscous.
1 hele kip (circa 1,2 kilo)
100 g spekblokjes
100 g gedroogde pruimen, zonder pit
100 g gedroogde abrikozen
250 ml sterke kippenbouillon
200 ml aromatische witte wijn (bijvoorbeeld gewurztraminer)
50 ml witte wijnazijn
2 grote rode uien, in halve ringen
3 teentjes knoflook, fijngehakt
3 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels bloem
2 kaneelstokjes
Olijfolie
Peper en zout