Coquilles uit de oven met rode wijnsaus en crumble van roombotersprits
- 4 personen
- Vrij moeilijk
- Voorgerecht
- 20-30 minuten
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Smelt 30 gram van de roomboter in een wijde pan. Voeg de honing toe en laat karameliseren. Voeg de port toe en laat inkoken tot een stroperig geheel. Doe er de rode wijn en bouillon bij en laat het geheel tot een derde inkoken.
Leg de coquilles op een bakplaat en verdeel er de rest van de roomboter overheen. Zet ze 2 a 3 minuten in de oven, zodat de binnenkant doorschijnend en de buitenkant goudbruin is.
Verkruimel de sprits en vermeng dit met de citroenrasp. Rooster dit mengsel krokant in een droge pan.
Serveer per persoon drie coquilles met de rode wijnsaus en strooi er wat van de spritscrumble over.
12 coquilles
40 g zachte roomboter
2 eetlepels honing
100 ml rode port
300 ml rode wijn
300 ml runderbouillon
1 roombotersprits
Rasp van een halve citroen