Cordon bleu met blauwe kaas

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Leg de schnitzels naast elkaar op het werkblad en maal er wat peper over. Leg op elke schnitzel een plak ham en snijd eventueel de randen van de ham bij zodat ze straks niet uitsteken. Vermeng de zongedroogde tomaten met de verkruimelde kaas en verdeel dit in bergjes over de vier schnitzels.

Stap 2
Klap de schnitzels dubbel en druk de randen goed tegen elkaar, zet ze vast met twee cocktailprikkers. Klop het ei in een diep bord los met zout en peper. Doe in een ander diep bord een laag paneermeel. Haal nu eerst de schnitzelpakketjes om en om door de bloem, daarna door het ei en druk ze daarna in het paneermeel tot alle kanten goed zijn bedekt.

Stap 3
Verwarm de vloeibare boter in een grote koekenpan en bak de cordon bleus in circa 3 minuten per kant op zacht vuur aan beide kanten krokant bruin en gaar. Lekker met een goede aardappelpuree of frietjes en groene groenten.

Bron: Koken met de Keurslager nr 9-2006

Ingrediënten

4 grote ongepaneerde varkensschnitzels
4 plakken gegrilde achterham
peper
2 zongedroogde tomaten,
heel fijngehakt
100 g bleu d?auvergne, verkruimeld
cocktailprikkers
1 losgeklopt ei
zout en peper
beschuit paneermeel
2 el bloem
4 el vloeibare boter

Keukengerei

cocktailprikkers koekenpan