Cotelette Suisse

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Internationaal
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Vraag de Keurslager de kalfskoteletten tot op het bot in te snijden, zodat ze kunnen worden gevuld. Leg de kaas op de ham en vouw de ham erom heen. Vul de koteletten met deze pakketjes en zorg dat de vouw van de ham aan de buitenkant zit, zodat de gesmolten kaas niet kan uitlopen. Steek de koteletten met houten prikkers dicht.
Stap 2
Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de koteletten op halfhoog vuur in circa 10 minuten per kant goudbruin en gaar. Aardappelkroketjes en groenten als doperwtjes of peultjes met worteltjes, bloemkool en sperzieboontjes zijn het klassieke bijgerecht.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 6

Ingrediënten

4 dikke kalfskoteletten van circa 200 g per stuk 4 plakken gekookte achterham 4 kleine dikke plakken lichtbelegen Goudse kaas 50 g boter zout en versgemalen peper

Keukengerei

Koekenpan